Foto

Ancuta Stoenescu: "Calificarea este visul meu!"

Departe de tentatiile Capitalei, intr-un Medias innorat si stropit zdravan de ploaie, nationala feminina de baschet s-a reunit si a inceput antrenamentele pentru campania de calificare la Eurobasket 2011.Printre cele mai active jucatoare la antrenamentele coordonate de Gheorghe Mandache se numara si "veterana" Ancuta Stoenescu. La 30 de ani, timisoreanca legitimata la ICIM Arad este hotarata sa mai ajunga o data, cu nationala, la un turneu final. Plina de optimism, Ancuta a acordat un scurt interviu site-ului www.frbaschet.ro

Cum e pentru tine revenirea la echipa nationala?

Ma simt extraordinar, ma bucur ca am revenit alaturi de colegele mele si sper intr-un rezultat bun in aceasta campanie.


Lumea spune ca e o grupa infernala...

E adevarat. Dar, in opinia mea, Serbia si Israelul nu mai sunt ce au fost odata. Au schimbat generatiile, în vreme ce noi avem un nucleu de titulare ajunse la maturitate. Suntem de valori sensibil egale, daca nu chiar peste. Singurul adversar dificil este Letonia, o echipa care a facut o figura frumoasa la ultimul Campionat European. Sa nu uitam însa ca din grupa se vor califica doua echipe, deci obiectivul ne este accesibil. Pentru mine, o noua prezenta la un turneu final este un vis pe care sper sa mi-l îndeplinesc!


Actuala echipa are un nucleu de patru titulare din formatia care, in anul 2000, castiga locul al treilea la Campionatul European de tineret. O noua calificare la eurobasket ar fi o deplina confirmare a valorii acelei generatii?

Da, atunci a fost frumos. Intr-adevar, eu, Florina Pascalau, Andra Mandache si Cristina Ciocan am facut parte din acea echipa. Atunci, nimeni nu ne dadea vreo sansa. Acum e oarecum la fel. Mai ales in fata Letoniei. Noi, impreuna cu jucatoarele mai tinere, sper sa ne demonstram valoarea si sa aducem Romania din nou in elita.

Apropo de jucatoarele tinere, ce parere ai despre ele?

Cred ca au un talent imens. Mai trebuie putin "slefuite" si rodate in competitii, si, dupa aceea schimbul de generatii este asigurat. La fel si viitorul baschetului feminin romanesc.





Parteneri